131.25 TL
KG
|
TELEFONDA SİPARİŞ VER
0552 807 04 04
Tıklayın, telefonunuzu bırakın. Sizi arayalım.
Eşsiz aroması ve benzersiz kokusu ile en sık tüketilen yöresel peynir çeşitleri arasında yer alan Mihaliç peyniri; 250 yıldır Bursa, Balıkesir ve İzmir bölgesinde üretimi yapılan bir süt ürünüdür.
Genellikle tam yağlı kıvırcık koyun sütünden imal edilen Mihaliç peyniri, koyun sütünün yetersiz kaldığı durumlarda inek sütünden de üretilebilmektedir.
Mihaliç peyniri, aynı zamanda inek, koyun ve keçi sütünün belirli oranda karıştırılmasıyla da yapılıyor.
Mihaliç peyniri, adını Bursa'nın Karacabey ilçesinin eski adı olan Mihaliç'ten almıştır. Dışı ince ve beyaz bir kabuğa sahip olan Mihaliç peyniri, yuvarlak gözler içeren sert bir peynirdir. Mihaliç peyniri, tuzlu ve tam yağlı bir peynir çeşididir.
Ülkemizde sıklıkla tüketilen yöresel peynir çeşitleri arasında yer alan ‘Mihaliç peyniri nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir, nasıl saklanır’ sorularının cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Pastırmacı Tolga Güvencisiyle…