125.00 TL
KG
|
TELEFONDA SİPARİŞ VER
0552 807 04 04
Tıklayın, telefonunuzu bırakın. Sizi arayalım.
Yöresel peynir çeşitleri, ülkemizde hemen her bölgede farklı aromalarla üretilen gıda maddeleri arasında yer almaktadır. Ülkemizin peynir çeşitliliği konusunda tam anlamı ile cennet olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Trakya, Ege, Akdeniz ve Doğu Anadolu illeri birbirinden farklı peynir lezzetleriyle ünlüdür. Yapımı ve aroması diğer süt ürünlerinden oldukça farklı olan sepet peyniri de Ege Bölgesi’ne özgü bir peynir çeşididir. Genellikle inek sütünden üretilen sepet peyniri, eşsiz lezzeti ve benzersiz aromasının yanı sıra görünüşü sayesinde de iştah açan bir peynir çeşididir. Sepet peyniri, hasır örgülerden yapılan sepetlere basıldığı için bu ismi almıştır. Organik maya ve süt ile hazırlanan sepet peyniri, tamamen yöresel yöntemlerle üretilen bir süt ürünüdür. Farklı bir tadı ve aromaya sahip olan bu peynir, yağlı bir peynir olmakla birlikte içeriğinde yüksek oranda bulunan protein sebebiyle oldukça besleyici ve doyurucu bir peynirdir. Ege’nin meşhur lezzeti ‘sepet peynirinin özellikleri nelerdir, nasıl yenir, nasıl saklanır’ sorularının cevabını yazımızın devamında görebilirsiniz.
Pastırmacı Tolga Güvencisiyle…